Életrajz
CD felvétel
Kompozíciók, átiratok
Cikkek, kritikák
Fotók
Kapcsolat
Linkek
Tanítás
Eötvös József - gitárművész

Cikkek, kritikák

Johann Sebastian BACH (1685-1750)
A fuga művészete
Gitárra átírta és játssza: EÖTVÖS JÓZSEF
Jan Hanford /USA
http://www.jsbach.org/eoumltvoumlsartoffugue.html

Ez a CD nem csak technikai eredmények szempontjából jelentős, hanem zenei mélysége és érzékenysége miatt is.
-Eötvös József különösen tehetséges gitáros. A fúga művészetét két különbözően hangolt gitárral vette fel, melyekhez zenei aláfestést adott, hogy megkapjon minden egyes teljes részletet. Átirata két szólamra íródott, és mindkettő mindkét gitáron hallható.
-Az eredmény számomra a valaha hallott legélvezetesebb változata volt A fúga művészetének. A felvett hang közeli, nagyon tiszta és teljesen tökéletes. A hangok szépen megkülönböztethetően különülnek el egymástól. Szinte hihetetlen, hogy a szólamok egymásra vannak játszva, az időzítés és az egyensúly tökéletes. Tehetség, és ami még fontosabb nagyon sok gondolat tükröződik vissza ebben a rendkívüli előadásban. Az átirat részletei és a finom árnyalatai, teszik az előadást rendkívülivé; minden frázis különleges figyelmet kapott. Nem egyszerű feladat, A fúga művészete Bach egyik legbonyolultabb és legszellemibb alkotásai közé tartozik. József előadása úgy dalol és táncol, amilyen könnyedséggel egy tollpihe szálldos.
- A második CD-n található extra interaktív anyag, figyelmes és nagyon élvezetes ötlet volt. Tartalmaz néhány nyomtatható PDF formátumú partitúrát és a számok egy gitárral játszott felvételét, hogy bárki Józseffel együtt játszhasson.
-Remélhetőleg ez a felvétel felhívja a figyelmet Józsefre és megkapja az elismerést, melyre vágyik. Tehetséges zenész rendkívüli látásmóddal, melyet minden Bach rajongónak hallania kellene.


Vissza
 
 

Belépés
Regisztráció

English

  Eötvös József - gitárművész  
       
design::Irk Réka