Életrajz
CD felvétel
Kompozíciók, átiratok
Cikkek, kritikák
Fotók
Kapcsolat
Linkek
Tanítás
Eötvös József - gitárművész

Cikkek, kritikák

Johann Sebastian BACH (1685-1750)
A fuga művészete
Gitárra átírta és játssza: EÖTVÖS JÓZSEF

Kirk McElhearn / Anglia
http://www.musicweb.uk.net/classrev/2003/May03/Bach_Artoffugue.htm

- Eötvös a hanghatások teljes skáláját vonultatja fel hangszerével, mint például a Canon alla Ottava kiváló staccato előadása, melyet előadásának ötödik szakaszában játszik. Ritmusos előadásmódja akkor energikus, amikor szükséges és akkor visszafogott, amikor az a leghatásosabb. Az a hangterjedelem, amit képes a gitárjaival lefedni nagyon hatásos. Hagyja, hogy a hangszerek mély basszus hangokat és egy ugyanakkor röpke szoprán hangokat is kiadjanak.
- Az utolsó befejezetlen fúgát, majdnem komor stílusban adja elő, tökéletes tempóban, de nagyobb hangsúlyt adva a mélyebb hangoknak, mely mind ennek a kiváló alaknak tömörségét emelik ki. Egy dolog, mely érdekes lehet a gitározók számára- a második CD, egy extra CD, mely tartalmazza néhány fúga partitúrát és szüneteket a felvételek között, így ön is együtt játszhat Eötvössel, mintha a Music Minus One felvételén lenne.
- A felvétel igazi meglepetés, bizonyára még nem hallhatta A fúga művészetét ilyen változatban, ilyen egyedi megközelítésben, mely Bach mesteri struktúrájának ellenpontjait ennyire kiemeli. Eötvös József nagyszerű előadó és a felvétel kiváló.


Vissza
 
 

Belépés
Regisztráció

English

  Eötvös József - gitárművész  
       
design::Irk Réka